Florine's Weblog

Florine's Weblog

Happy New year

Jaar 3Posted by Ingmar 02 Jan, 2015 09:41:38

Hoi Allemaal,

Om te beginnen wens ik jullie namens Florine een gelukkig en gezond 2015 toe.

Toch wel leuk om nog even terug te kijken op 2014. Dit was voor Florine een jaar met veel nieuwe ervaringen. Naast de eerste bezoeken aan de Efteling, 'Safaripark de Beekse Bergen' en Plopsaland waren er ook andere (normale) hoogtepunten zoals 'Zindelijk worden', praten, liedjes zingen, traplopen, etc.

In 2015 zal Florine na de zomervakantie ook de overstap maken van kinderdagverblijf naar groep1 van de lagere school. Een spannend moment natuurlijk waar papa en mama ook naar uitkijken......€€€.

Op dit moment zijn we overigens druk bezig met diverse verbouwingen in Hellevoetsluis. De complete zolder wordt op dit moment verbouwd omdat Florine een grotere kamer nodig heeft. Het nieuwe bed heeft Florine inmiddels uitgezocht en zal worden geleverd zodra er ruimte is. Wordt vervolgd.
  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post17

Bumba Live

Jaar 3Posted by Ingmar 03 Jun, 2014 16:40:11
We zochten nog een leuk uitstapje voor Hemelvaartsdag. Nog even geen zin in de drukte van de Efteling (kaartjes overigens al wel in bezit), de Beeksebergen was een serieuze overweging, maar het werd uiteindelijk Plopsaland in Belgie. Reeds een week voor vertrek werd Florine namelijk erg enthousiast bij het zien van enkele YouTube filmpjes. Allerlei kermisattracties, speeltuinen en niet onbelangrijk:......Bumba in levende lijve. De smile op haar gezicht was goud waard. Daar hebben we natuurlijk wel een paar dagen misbruik van gemaakt. Spontaan werd het bord spinazie netjes leeg gegeten, onder dreiging dat we anders niet zouden kunnen gaan.

Na een paar dagen van flinke nerveusiteit kwam dan eindelijk de dag van vertrek. Een kleine 200 kilometer rijden naar Hasselt bleek dan toch weer verder rijden dan verwacht, vooral de file net over de grens zorgde voor de nodige irritatie. Maar het was het allemaal waard. Gelukkig voldoet Florine op dit moment aan de eis van minimaal 90 cm die voor een aantal leuke attracties gevraagd werd. De eerste attractie; de achtbaan van Wickie de Viking was ook meteen de heftigste. Maar Florine vond het allemaal prachtig. Klapstuk was natuurlijk de 'meet en greet' met Bumba en Bumbalu. Eerst met alle twee op de foto, dan in het theater nog een leuke voorstelling meegemaakt. Voor Florine werkelijk een topdag, moe maar voldaan. En nog voordat we het parkeerterrein hadden verlaten gingen de ogen al dicht............ heerlijk.

flo-mei14_43

  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post16

Opstandig....

Jaar 3Posted by Ingmar 30 Apr, 2014 13:05:27
Pittig dametje. Niemand heeft ooit gezegd dat opvoeden van kinderen eenvoudig is. En voor Florine zijn we ook nog steeds op zoek naar de juiste balans. Ze is regelmatig op zoek naar de grenzen van het toelaatbare en aan ons de taak als ouders om deze grenzen natuurlijk af te bakenen. We proberen zoveel mogelijk zaken te stimuleren en vooral positief te belonen. Toch mag ze van ons steeds vaker de gang opzoeken om even af te koelen..... kunnen wij ook even tot tien tellen. Het zal allemaal wel weer een 'fase' zijn, we gaan het zien.

Inmiddels is wel duidelijk geworden dat Florine een duidelijke voorkeur heeft voor haar linker hand. Dit zien we o.a. terug met tekenen, gooien en tennissen. Het praten gaat sinds kort ook steeds beter. Steeds meer woorden met meer lettergrepen, kleine zinnetjes, etc. En daar waar ze er nog iet helemaal uitkomt gebruikt ze ook haar handen om zaken duidelijk te maken. Vooral de gebiedende wijs met het vingertje is erg populair. Nog wel moeite met twee letters: de F en de R.... Hoe ironisch kan het zijn dat we haar Florine genoemd hebben.

Na een bezoek aan Sealife in België en de kinderboerderij zijn wij tot de conclusie gekomen dat Florine niet op 'beestjes' zit te wachten, daar doen we haar echt geen plezier mee. Jammer natuurlijk want ik had mij al verheugd op enkele bezoekjes aan de dierentuin deze zomer. Toch hoeven we ons niet te vervelen want ze is gek op het strand, speeltuinen en kermisattracties. Binnenkort maar eens een bezoek plannen aan de Efteling..... en niet alleen aan het sprookjesbos.

CU

  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post15

Gelukkig Nieuwjaar

Jaar 3Posted by Ingmar 12 Jan, 2014 21:50:09
Hoi Allemaal,

Zoals jullie kunnen zien is Florine's Weblog weer actief. Deze is enkele weken (en misschien wel maanden) onbereikbaar geweest door technische problemen. Gelukkig heb ik nog de oude bestanden teruggevonden waardoor is zaken heb kunnen herstellen. Dus gelijk ook maar een goed voornemen om weer regelmatig iets in het weblog te gaan schrijven.

Gelukkig Nieuwjaar!!! Langs deze weg wensen we iedereen een gezond, gelukkig en succesvol 2014 toe. Inmiddels is Florine al weer twee en een halfjaar oud en is druk bezig om haar nieuwe wereld te verkennen. Dat gaat inmiddels een stuk sneller nu ze zonder problemen kan lopen. De term 'Peuterpuber' past erg goed bij haar, ze is duidelijk aan het testen hoever ze kan gaan. Met als gevolg dat ze regelmatig de gang op kan zoeken om even af te koelen. Dan kunnen wij ook weer even tot tien tellen. Gelukkig worden deze moment ook genoeg afgewisseld met de nodige humor en trots.  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post14

Winterpret

Jaar 2Posted by Ingmar 21 Jan, 2013 14:18:30

Allemaal nog de beste wensen voor 2013. Het jaar is bijzonder koud begonnen en inmiddels ligt er een flink pak sneeuw in Hellevoetsluis. De afgelopen week heeft Florine eindelijk kennis gemaakt met de sneeuw, maar dat was ’s ochtends vroeg op weg naar het kinderdagverblijf dus geen tijd om te spelen in de sneeuw. Gelukkig voor Florine is er dit weekend genoeg sneeuw bijgevallen zodat de houten slee (vroeger nog gebruikt door mama…..) die al zes jaar werkloos in onze schuur stond eindelijk gebruikt kon worden. Flink aangekleed met muts, sjaal en handschoenen ter bescherming tegen de snijdende oostenwind heeft ze van de witte omgeving in Hellevoet kunnen genieten. Zo trots als een pauw zat ze op haar slee en liet zij zich gewillig voortbewegen. Een brede glimlach van oor tot oor liet zien dat ze het duidelijk naar haar zin had. Ook de laatste afdaling van een heuvel samen met papa liet zien dat ze klaar is voor de wintersport. Wellicht moeten we dan over twee jaar geen roze- maar een rode helm aanschaffen voor het skiën; want dat kleurt namelijk beter bij haar rode blos op de wangen en…… de rode neus.

  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post13

Kerst 2012

Jaar 2Posted by Ingmar 27 Dec, 2012 10:55:16

Hoi Allemaal,

Op het moment van schrijven zit de maand december er al weer bijna op. We hebben een paar pittige weken achter de rug. Florine is namelijk eind november flink ziek geworden. We hebben werkelijk alle griepachtige verschijnselen de revue zien passeren; koorts, overgeven, diarree, slecht slapen (wij dus ook niet), etc. Omdat ze hierdoor ook niet wilde eten en drinken was er van de doorgaans energieke Florine weinig meer over. Op het kinderdagverblijf werd al aangegeven dat er iets van een virus heerste dus het was een kwestie van gewoon uitzieken. Het heeft uiteindelijk meer dan twee weken geduurd voordat onze patiënt weer helemaal fit was.

Gelukkig was ze wel voor de feestdagen weer helemaal beter. Vanaf het moment dat ze beter was is ze ook direct met een inhaalslag begonnen qua eten en drinken. Dat moest ook wel want ze was bijna een kilo afgevallen in die twee weken. Nu eet ze regelmatig twee a drie boterhammen tussen de middag en zijn vooral bananen en kiwi’s niet aan te slepen. Het avondeten gaat wisselend vooral de (groene) groente wil ze niet altijd eten. Ze begint dan vaak op voorhand al te protesteren met de bekende afwijzende vinger. Een potje appelmoes doet dan gelukkig wonderen.

Zo vlak voor de Kerst zijn we richting Vlissingen gereden om daar een paar dagen met familie door te brengen. Florine vond het erg gezellig en heeft vooral veel gespeeld met het kinderboodschappen karretje van AH. Daarnaast was ze ook fan van de pratende pinguïn die in de kast van opa en oma stond; die heeft z’n geld meer dan opgebracht. Oma heeft ook nog hard moeten lachen toen ze met Florine en neefje Aaron de eendjes gingen voeren. De kids vonden de eendjes in de sloot geweldig, maar aten het brood gewoon zelf op. Op eerste kerstdag was het tijd om de cadeautjes onder kerstboom uit te pakken. Natuurlijk is Florine weer flink verwend. Gelukkig was de auto groot genoeg om alle mooie cadeaus terug naar Hellevoetsluis te brengen. De tweede kerstdag hebben we bezoek gekregen van de ‘suiker-ooms’ uit Amsterdam (Robert en Aernoud). We hebben heerlijk gegeten en Florine heeft het tot 22.00 uur uitgehouden aan tafel. Dat smaakt dus naar meer.

Langs deze weg wensen we iedereen alvast een prettige jaarwisseling toe.

  • Comments(1)//florine2.ihofman.nl/#post12

Terug van vakantie

Jaar 2Posted by Ingmar 02 Oct, 2012 18:10:39
Hoi allemaal,

Tijd om weer eens even een update te geven hier in de weblog. Afgelopen weekend zijn we thuis gekomen van een vakantie in Frankrijk. Heerlijk een weekje relaxen in het huis van Robert en Aernoud (Ancienne école) in de Franse Corrèze. Voor Florine was dit inmiddels alweer de tweede buitenlandse reis en ook deze keer zijn we met de auto gegaan. Vreemd genoeg zijn we met een nog grotere auto op pad gegaan en nog kwamen we ruimte tekort (rara hoe kan dit??). Om de lange autorit een beetje te overbruggen voor haar hadden we een draagbare DVD speler aangeschaft. Met DVD's van Bumba en Woesel en Pip'' hebben we haar toch een paar uur zoet kunnen houden.

Florine houdt niet zo van stilzitten; ze is erg actief en wil altijd graag de omgeving verkennen. En qua activiteiten kan het voor haar niet gek genoeg zijn. Zo is ze dol op springkussens, hebben we in Limoges een draaicarrousel bezocht en vond ze de schommel ook fantastisch (het liefst zo hard mogelijk). Frankrijk is dus goed bevallen bij Florine ook op culinair gebied, vooral de stokbrood, croissants en brioche smaakten haar goed. Florine heeft in Frankrijk ook geleerd hoe ze omhoog moet op de trap. Dit is voor haar dus al geen obstakel meer. Ze is watervlug maar gelukkig waren we er telkens op tijd bij. Dit betekent wel dat het traphekje hier in Hellevoetsluis inmiddels is besteld.


  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post11

Eerste verjaardag

Jaar 1Posted by Ingmar 02 Oct, 2012 17:25:17
Hoi Allemaal,

Op 12 augustus was het dan eindelijk zo ver; op deze heerlijke zonnige dag in augustus hebben we Florine haar eerste verjaardag gevierd. Gelukkig was Florine al weer goed hersteld van de waterpokken die ze een week eerder had opgelopen zodat ze zelf ook kon gaan genieten van haar feestje.

Er ging voor ons ongemerkt toch nog wel veel tijd zitten in de voorbereiding van dit feestje, maar dat was het gelukkig allemaal zeker waard. Nadat we 's ochtends de kamer hadden versierd met slingers en ballonnen en een begin hadden gemaakt met de hapjes kregen we gelukkig hulp van Suus die ook de achtertuin in de feeststemming had gebracht. Speciaal voor alle gasten hadden we een heerlijke taart laten maken en onze jarige jet had natuurlijk haar eigen taart met veel slagroom. We hebben met z'n allen hartelijk moeten lachen hoe Florine op geheel eigen wijze de taart heeft laten smaken. Gelukkig hadden we alles goed met plastic afgedekt.

Langs deze weg willen we iedereen bedanken voor jullie aanwezigheid en natuurlijk voor alle mooie cadeaus die ze heeft gekregen. We kijken al weer uit naar haar volgende verjaardag.


  • Comments(0)//florine2.ihofman.nl/#post10
Next »